hildegunnhjelmstad -
Hjem Add Om meg Kontakt

1

God kveld, kjære blogglesere! 

I dag er det jo, som sikkert alle har fått med seg, den store vaffeldagen! Jeg elsker vafler og tenkte med dette at jeg skulle teste ut en ny oppskrift i dag. Denne oppskriften fant jeg på Fitnessbloggen og den var utrolig god. 

Du trenger:

♥ 2 egg

♥ 60 g glutenfritt havremel

♥ 20 g valgfritt mel. Her brukte jeg kokosmel

♥ 70 g kesam. Jeg brukte mager vaniljekesam

♥ 2 ts sukrin

♥ 1/2 ts kanel og 1/2 ts kardemomme

Vann (Jeg brukte melk istedenfor)

Slik gjør du:

Bland ingrediensene i en bolle og la røren svelle i noen minutter før du steker vaflene. Jeg brukte sukkerfritt syltetøy og mager cottage cheese som pålegg. Håper dere vil teste ut oppskriften! 

Enjoy :*

 

 • 4

  Hei! Dagen i dag har dessverre vært lite givende. Kunne ønske jeg kunne fortalt dere om hvor spennende hver dag er, men slik er det ikke! I hele dag har jeg jobbet med innlevering i bedriftsøkonomisk analyse 2. Det må være verdens vanskeligste fag. Jeg sliter som bare det med finansfagene. Gleder meg til å levere i morgen og endelig være ferdig! Det må nevnes at jeg hadde hyggelig besøk av søsteren min, Julianne i dag. Det var veldig koselig å ta igjen det tapte! Ettersom hun har vært i Spania så føles det som om det er kjempelenge siden vi har pratet, men det er jo egentlig ikke det. hehe

  Over til oppskriften! Til kveldsmat i dag lagde jeg arme riddere. Det er så utrolig godt!

  Du trenger:

  ♥ 2 egg

  ♥ 2 dl Melk

  ♥ 1 tsKanel

  ♥ 1 ss Sukrin

  Grove brødskiver 

  Slik gjør du: 

  Bland alle ingrediensene sammen i en bolle og hell innholdet i et fat med høye kanter. Legg brødskivene oppi væsken og la den trekke godt inn. Deretter steker du brødskivene på middels varme. Topp med sukkerfritt jordbærsyltetøy. Mmm...   Håper dere vil teste ut oppskriften! Nå er det tid for å finne sengen her så med det ønsker jeg dere ei god natt 

 • 2

  Hei og god fredag! Jeg har startet med en diett som kalles periodisk faste. Den går ut på å ha et spiserom på 8 timer og et fasterom på 16 timer. Jeg spiser ''frokosten'' min kl 12.00. I hele mitt liv har jeg spist frokost og alltid tenkt at frokost er det viktigste måltidet om dagen. Nå har jeg endret mitt syn på dette! Når jeg våkner om morgenen er jeg som regel veldig trøtt og jeg er heller ikke sulten. Hvis jeg spiser med en gang jeg våkner så blir jeg nesten kvalm. Maten frister ikke! Men hvis jeg venter til kl 12.00 på dagen. I ''lunsjtid'' da er jeg som regel skrubbsulten og jeg kan kose meg med et stort måltid og dermed spise meg helt mett. Jeg elsker å spise mye om gangen helt til jeg blir så mett at jeg nesten ikke klarer å røre meg. Haha, ja det er ganske sykt. Jeg tror hodet mitt har en indre stemme som sier at hvert måltid jeg spiser kan være mitt siste. 

  Ettersom jeg spiser meg ganske mett så trenger jeg ikke mat før det er middag. Og etter middag så venter jeg til like før kl 20.00 så spiser jeg kveldsmat! Jeg vil ikke engang kalle dette for en diett fordi det passer meg perfekt å gjøre det slik. Jeg har aldri vært en ''småspiser''. Altså jeg har aldri brukt å spise flere små måltider på en dag. Dette har jeg prøvd og det ender opp med at jeg blir konstant sulten. Og når jeg blir sulten da blir jeg ordentlig sur og irritabel, svimmel, kvalm og jeg ser til og med dårligere.  Så det at jeg kan spise meg ordentlig mett betyr kjempemye! hehe. 

  Over til dagens oppskrift nemlig Proteingrøt med kokos! Denne grøten er så sykt god og passer perfekt til frokost eller kveldsmat etter trening!
   

  Du trenger: 

  ♥ Havregryn

  ♥ Kokosmasse

  ♥ Linfrø

  ♥ Sesamfrø

  ♥ Vaniljeproteinpulver

  ♥ Melk

   

  Slikt gjør du:

  Ettersom jeg har cøliaki så må jeg bruke glutenfrie store havregryn. Disse synes jeg er litt for store og vanskelig å få kokt i en kjele. Derfor kverner jeg havregrynene i blenderen. Funker kjempebra! Jeg tømmer den kvernede havregryna i en kjele, tilsetter litt kokosmasse, linfrø, sesamfrø, proteinpulver og til slutt melk. Dette lar jeg bare koke opp til jeg får den konsistensen jeg vil ha. Det er fort gjort at denne grøten blir litt for tjukk så da tilsetter jeg bare litt ekstra melk til slutt. Som topping bruker jeg sukrin, valnøtter/mandler, tranebær, kanel og litt kokosmasse som jeg strør over! Denne grøten er kjempeenkel å lage, pluss at den er supergod!   Håper det smaker! :) Ønsker deg ei GOD HELG!

 • 2

  Nå skal jeg dele oppskriften på verdens beste kyllingsuppe med dere. Det er ganske mange ingredienser jeg har skrevet opp her, men du behøver ikke ALT av grønnsakene! Smak deg litt frem. :) Oppskriften fikk jeg av søsteren min, Julianne. Hun fortjener creds for denne!

  Du trenger: 

  ♥ kyllingfilet

  ♥ peanuttsmør

  ♥ olivenolje

  ♥ Curry Paste

   Mango Chutney

  Kokosmelk

  ♥ Chili

  ♥ Hvitløk

  ♥ Bambusskudd

  ♥ Minimais

  ♥ Rødløk

  ♥ Sukkererter

  ♥ Gulrot

  ♥ Selleri

  ♥ Brokkoli

  Vårløk

  Krydder etter ønske

  Vann

  Kyllingbuljong

   

  Slik gjør du:

  Denne oppskriften gir ca 10 porsjoner. Vi liker å lage ekstra mye mat så spiser vi rester i noen dager etterpå!  Varm opp vann i en kjele(ca 1 liter) og tilsett to buljongterninger. Nå skal du lage ''slimblandingen''! Tilsett 2-3ss peanuttsmør, 2ss Curry Paste, 2ss Mango chutney, 2 ss olje og en boks kokosmelk oppi ei stekepanne. Sett på høy varme og bland godt. Deretter hakker du opp chili og hvitløk etter ønsket mengde og bland dette sammen med det andre i stekepanna. Tøm blandingen sammen med det nå kokende vannet med buljongen oppi kasserollen. Kutt opp alt av grønnsaker og tøm oppi kasserollen. Tilsett minimaisen, bambusskuddene og brokkolien til slutt. Stek kyllingen og krydre med feks pepper, koriander, hvitløkskrydder, timian. Tilsett kyllingen i suppa og tata! -Du er ferdig :D

  Du kan også koke litt ris på siden hvis du ønsker det!   

  Håper det smaker!

 • 6

  Kom over denne enkle oppskriften på fitnessnora sin blogg. Den så veldig god ut og jeg måtte bare prøve den! 

   

  Du trenger:

  ♥ 400 gram frosne jordbær

  ♥ en stor boks cottage cheese

  ♥ sukrin

   

  Ettersom jordbærene er frosne så kan du varme dem i en kjele, eller la posen ligge i romtemperatur til de har tinet. Kjør alt i en blender og pynt med bær på toppen. 

  Denne smoothien fungerer perfekt som et mellommåltid. Anbefales på det varmeste :)

 • 4  Dere ser vel hvor ivrig Kristoffer er på bildet til å smake? Vel, det bør dere være også!

  ♥ INGREDIENSER:
  2 store kyllingfileter 
  cherrytomater
  isbergsalat
  ruccola
  agurk
  ferdigblandet pesto
  honning
  valnøtter
  fransk dressing
  fetaost
  hvitløkspulver
  gastromat
  pepper
  basilikum
  oregano

  ♥ SLIK GJØR DU:
  Kutt alle grønnsakene og putt dem i en serveringsbolle. Stek kyllingen og tilsett krydderet. (hvitløkspulver, gastromat, pepper, basilikum og oregano) For å lage dressingen kutter du først opp valnøttene og legger dem i ei liten skål. Så tilsetter du honningen og rører det godt sammen. Hvis du bruker vanlig honning som vi gjorde og ikke akasiehonning, kan det være lurt å tilsette 2-3 ss kokende vann så det ikke blir for tykt. Så tar du oppi 1 ss pesto. Vi brukte en billig variant fra Rema 1000 som var overraskende god! Til slutt tilsetter du 1 ss fransk dressing. Bland alt godt sammen. Du kan helle dette over salaten eller ha det ved siden av. Ved salaten hadde vi glutenfrie rundstykker med philadelphia. Vi smører på osten før vi varmer dem i ovnen. Da blir rundstykkene gode og saftige! 

  Håper dere vil prøve ut denne oppskriften! Vi sammarbeidet om å lage maten og brukte til sammen 20 minutter så det går veldig raskt å lage. Nå er det snart natta her så vi sees i morgen! God natt kjære lesere :-)

  - Hildegunn

 • 0

  Nå skal jeg straks på trening. Tenkte bare først å vise dere oppskriften på en sunn mix med cottage cheese!

  For å lage denne varianten trenger du:
  - mager cottage cheese
  - fun light
  - hasselnøtter
  - rosiner
  - bringebær
  - havregryn   Dette er kjempeenkelt å lage! I tillegg er det veldig sunt! Jeg varierer mengden etter hvor sulten jeg er. Test ut denne oppskriften, dere vil ikke angre! 

  - Hildegunn

 • 2

  I dag har jeg trent langkjøring på treningssenteret vårt Stamina. Ettersom vi sov alt for lenge dro vi på trening 14.00. På trening løp jeg 50 minutter på mølla og til slutt syklet jeg i 15 minutter. Når jeg var ferdig tøyet jeg ei god stund før vi dro hjem. Det er så utrolig digg å få strekt skikkelig på kroppen etter ei slik økt!  Dette er min følgesvenn på trening. Blir skikkelig motivert å se tallene etter en hard cardioøkt! Tenk at jeg har forbrent 656kcal i dag :) 

  Etter trening spiste vi verdens beste grønnsakssuppe. Det er så utrolig godt og enkelt å lage. (Husk å ikke spise for mye) Kutt grønnsakene du liker best og ha de oppi kokende vann. Min oppskrift er som følger:

  Grønnsakssuppe oppskrift
  2 store poteter
  3 gulrøtter
  1 løk
  2 stenger med selleri
  3 fedd hvitløk
  1/2 chili
  1/2 purreløk
  1/2 brokkoli

  4 kalkunpølser
  1/2 ts timian
  1/2 ts basilikum
  1/2 ts ingefær malt
  2 grønnsaksbuljongterninger   Jeg har også fått gjort noen små ærender, blant annet så har jeg hentet pakken min fra Nelly på postkontoret. Det som var inni skal dere få se i morgen! Har også hatt fintbesøk i kveld av Christina. Vi har sett filmen ''21 jump street'' og hun har fått hilst på Sofie og Herman. Kjempekoselig!

  Ellers trenger jeg litt musikktips til treningene mine! Det jeg hører mest på nå er The Glitch Mob, The Prodigy, Kanye West og Rebecca and Fiona. Jeg blir så fort lei av å høre det samme om og om igjen så kom veldig gjerne med forslag! Helst noe med litt bass og fart slik at man får lyst til å løpe enda litt fortere.

  - Hildegunn

 • Hildegunn Hjelmstad

  Hei! Mitt navn er Hildegunn, er 22år gammel og for tiden bosatt i Bodø. Her i Bodø studerer jeg eiendomsmegling og er nå på mitt siste studieår. Jeg skriver helst om ting innen mitt interessefelt som trening, glutenfritt kosthold, kunst og mote. Håper du vil følge meg gjennom studenthverdagen min! Instagram: hildegunnhj

  hildegunnhjelmstad

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde